به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، صبح امروز در شانزدهمین اجلاسیه اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با اشاره به این که حوزه عظیم قم جنبه مرکزیت برای حوزه های علمیه از نظر کمیت و کیفیت دارد، اظهار داشت: مقام علمی حوزه علمیه قم آن چنان بدیهی و شهره است که نیاز به استدلال و برهان ندارد.
وی با بیان این که اگر هیچ حرکت تکاملی در مسیر حرکت حوزه های علمیه نداشته باشیم، خسارت دیده ایم، تصریح کرد: نباید در تاریخ ثبت شود که حوزه ای با این عظمت روزهایی را گذراند و هیچ حرکت تکاملی نداشت.
مدیر حوزه علمیه استان قم افزود: وظیفه ما به عنوان خدمتگزار حوزه این است که چالش ها و مشکلات را بررسی کنیم وراهکارهای لازم با مشاوره اساتید معزز تدوین شود و محضر مدیری محترم عالی حوزه جهت تصمیم گیری تقدیم گردد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال، برپایی کرسی های درس متعدد را از مزایای حوزه برشمرد و ادامه داد: 13 هزار نفر از طلاب در مدارس علمیه سطح یک و مراکز تخصصی مشغول به تحصیل علم هستند و چیزی حدود 4 برابر این جمعیت در سطوح بالاتر در دروس آزاد شرکت می کنند و باید با حفظ ارزش های سنت سلف حوزه، وضعیت دروس آزاد بررسی می شد تا اگر مشکلی وجود دارد، راه حل آن ارائه گردد. براین اساس طرح ساماندهی دروس سطوح عالی تدوین شد تا با حفظ سنت های حوزه، محصلین را ضابطه مند تر در مسیر حرکتی منظم و تکاملی قرار دهد.
مدیر حوزه علمیه استان قم با بیان این که حدود سه سال پیش با هفته ای یک حضور و غیاب کار را آغاز کردیم و در سال جاری با ااجازه ای که از شواری عالی حوزه و بزرگان حوزه دریافت کردیم، مسئله حضور و غیاب را در سطح عالی از رسائل تا پایان کفایه، به هفته ای سه روز رساندیم و نتیجه همکاری همه بزرگان و اساتید این بود که از جمعیت 18 هزار نفر محصلی که در سطح عالی داشتیم و در گذشته حدود 2500 نفر در دروس شرکت داشتند، این آمار در سال جاری به حدود 11 هزار نفر برسد، البته هنوز حلقه های مفقوده را مشاهده می کنیم.
مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه کشور با اشاره به این که ارتباط صمیمی استاد و شاگرد از ارزش های بسیار حوزه است، گتصریح کرد: طلبه نباید انگیزه شود، بلکه باید حلقه های نظام آموزشی او را منضبط تر کند.
وی با اشاره به ضرورت راه اندازی سامانه جامع اساتید سطوح عالی در راستای ارتباط طلبه با استاد و آینده نگری و تدبیر استاد در انتخاب کلاس و محدوده درس و نظارت بر طلبه، خاطرنشان کرد: امروز به لطف حق تعالی از سامانه جامع رونمایی خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با اشاره به قابلیت های این سامانه، گفت: بخش بیوگرافی و صوت اساتید در سامانه تعبیه شده تا طلاب بتوانند اساتید مورد نظر خود را انتخاب کنند. همچنین اطلاعات مربوط به محصلین در پایه های مختلف در اختیار مدیریت است و ما می دانیم به طور مثال شاگردان بخش اول کفایه و رسائل چه تعداد محصل فعال دارد و براساس تناسب جمعیت محصل ظرفیت کلاس ها مشخص می شود.
مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به این که حضور و غیاب طلاب به دو شکل در این سامانه تعبیه شده است، تصریح کرد: نماینده استاد می تواند حضور و غیاب را به شکل سنتی و رایانه ای ثبت کند.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با اشاره به این که استاد برای اطلاع از وضعیت شاگرد خود می تواند از طریق سامانه اقدام کند، خاطرنشان کرد: رمز و کلمه عبور خاصی برای هر استاد پیش بینی شده تا بتواند برای بررسی وضعیت تحصیلی شاگرد خود به بخش محتوای علمی طلاب مراجعه کند.
وی در پایان، راه اندازی سامانه جامع اساتید را بسیار اقدام شایسته ای عنوان کرد و گفت: این سامانه می تواند بسیار از ضعف ها و نواقص را برطرف کند.
انتهای پیام/